Bedrijfsvoering optimaliseren

Organisatie en strategie zijn essentieel voor het optimaliseren jouw bedrijfsvoering

Groei, krimp en externe factoren: het heeft allemaal een invloed op jouw organisatie. Hoe blijf je meebewegen zonder jouw onderscheidende vermogen te verliezen? Welke strategie is nodig om te komen tot een vijfsterrenbedrijf? Hoe richt je je organisatie en bedrijfsvoering hierop in? Met onze training helpen we je om jou bedrijfsvoering te optimaliseren.

Organisatie quick scan

Bij onze training om jouw bedrijfsvoering te optimaliseren, maken we eerst een bedrijfsanalyse. Jij wilt snel inzicht krijgen in verbeterpunten waar je mee aan de slag kan. Focus, zodat je kunt doorpakken richting merkbaar resultaat. Met de Organisatie Quick Scan creëren we een gezamenlijke visie vanuit de huidige situatie en prikkelen we tot inzicht “waar het beter kan”. Na dit onderzoek heb jij scherp inzicht in hoe je effectieve stappen kunt zetten naar een vijfsterrenbeleving. Zo ben je in staat om hostmanship op maat te leveren voor jouw klanten.

Strategievorming

Jij wilt jouw organisatiedoelen bereiken, anders dan anderen: duidelijk, weloverwogen en logisch. Wij brengen jouw strategie in lijn met de doelen en werken dit uit, inclusief de interne en externe uitdagingen. Door gezamenlijk de juiste strategie te vormen, ontstaat grip door overzicht. Dit brengt je tot de kern en zet aan tot gezonde (slimme) bedrijfsvoering.

Risicomanagement

Jij wilt een onzekere gebeurtenis, die het behalen van de strategie en doelstellingen negatief beïnvloedt, voorkomen. “Risico ontstaat door niet te weten wat je doet”. Door de stappen van het risicomanagementproces te doorlopen, brengen wij jouw risicoprofiel in kaart. Met deze aanpak kan jouw organisatie gewogen reageren op risico’s en onderneem je passende acties met een duurzame mindset.

Sourcingstrategie

Jij wilt je bezig houden met jouw kracht(en). Tijdens de training over het optimaliseren van jouw bedrijfsvoering leer je welk onderdelen je bijvoorbeeld aan specialisten kan overlaten (outsourcen). Zo heb je meer tijd om je te focussen op jouw USP’s. Met de sourcingstrategie brengen we de huidige situatie van het DNA van je bedrijf en de contracten in beeld en leggen deze langs de wettelijke kaders.

Duurzaamheidstrategie

Jij wilt in de behoefte van jouw organisatie en haar klanten voorzien, zonder dat mensen, het milieu of de economie nu of in de toekomst in gevaar gebracht worden. We matchen de SDG’s met jouw organisatie en bepalen samen een strategie die past in een gezonde bedrijfsvoering. Met deze strategie werkt jouw bedrijf weloverwogen aan haar én de mondiale duurzame ontwikkellingsdoelen.

Neem contact met ons op voor hulp

Vervolgens werken we een advies uit passend bij jouw organisatie. Na dit onderzoek is helder waar het optimum ligt tussen efficiëntie en relevantie om jouw bedrijf mooier te maken. Ook wordt het helder welke kansen er zijn waardoor er (nog) meer nadruk komt op jouw onderscheidend vermogen. Neem gerust contact met ons op als je geïnteresseerd bent in onze training om jouw bedrijfsvoering te optimaliseren. We zijn telefonisch bereikbaar op 085-0046565.